Küldetésünk

Mi hiszünk a család erejében, hisszük, hogy értékes becsületes, szeretetreméltó embereket csak akkor nevelhetünk, ha azok családban nőnek fel. Erre ad lehetőséget a mi kis közösségünk.

Az édesanya és édesapa távollétében megpróbáljuk mindazt biztosítani, amit a szülők önhibájukon kívül nem tudnak, hiszen őket szólítja a kötelesség, munkánkat viszont velünk együtt képzeljük el. Szeretnénk egy nagy családot létrehozni, ahol mindenki egyformán fontos, tettre kész és segíti a másikat. Minden gyerek egyéni és megismételhetetlen csoda így figyelembe véve az ő akaratát és igényét is közös erővel és együttműködéssel az a “kis csoda” felnőtt korára egy “nagy csoda” lesz…

Ehhez rengeteg munka, türelem, kitartás kell, amelyek nálunk a legfontosabbak. Tehetségük kibontakozhat egy olyan környezetben, ahol mindig szeretet, gondoskodás és figyelem veszi körül és ahol érzelmi és intellektuális szükségleteik fejlődhetnek a naprakész pedagógusok közreműködésével.

Ha a gyermekeinket bevonjuk minden tevékenységbe, énekelünk nekik, mondókázunk nekik, játszunk velük, megsimogatjuk őket és elfogadjuk olyannak amilyen, egy boldog szerethető és kiegyensúlyozott “kis csodát” vihet haza a munkától megfáradt szülő minden egyes nap. Rácsodálkozik, hogy az ő egyetlen szemefénye egyetlen nap alatt is mennyit tanult, mennyi élményt szerzett és ez által lesz kerek és boldog az ő kapcsolatuk.

Segíteni, támogatni szeretnénk a hozzánk jelentkező családokat azáltal, hogy biztonságban tudhassák nálunk a gyerekeiket. A gyerekek icipici gondjait is megpróbáljuk feloldani. Foglalkozásaink életközpontúak és a gyakorlatiasságra tanítjuk gyerekeinket, hogy tőlünk kikerülve sikeres és boldog  ovisok, kisiskolások, középiskolások és felnőttek legyenek..

Egy olyan gyerekszigetet szeretnénk létrehozni ahová a gyerek örömmel jár és a szülők nap, mint nap megpihenhetnek nálunk magukba szívva mindazt a pozitív energiát, amely a mi elégedett gyerekeinkből árad. Érezzék ők is azt, hogy ide jó belépni, jó eltölteni egy kis időt és jó feltöltődni.

A környezet sokat számít! Megpróbálunk gyerekbarát eszközökkel, játékokkal, kiegészítőkkel olyan légkört megteremteni, ahol a gyerekek minden igényét ki tudjuk elégíteni. Foglalkozásaink kizárólag kis létszámú csoportban valósulnak meg, hiszen így több idő és figyelem jut egy-egy gyerekre.

Egyénre szabott foglalkozásokat is tervezünk, amely fejleszti a gyerekek egyéniségét, hiszen nem kell sablon gyerekeket nevelnünk. Attól szépek és értékesek, hogy mások, más igényeik és elvárásaik vannak velünk szemben is.

Nem célunk telerakni különböző foglalkozásokkal a napirendünket, hiszen, ez azaz időszak amely megismételhetetlen és soha nem jön vissza. Ezt az időszakot “játéknak” hívják, hiszen a gyerek alapvető szükséglete a játék

Close Menu