Ízletes és vitamindús étkezést biztosítunk. Azoknak a gyerekeknek, akik 8:30 előtt érkeznek, reggelit szolgálunk fel. Ezen kívül minden gyerek 4-szer étkezik naponta: tízórait, ebédet, uzsonnát kap, majd 14.00 – 17.00 között friss gyümölcsöt és zöldséget majszolhatnak.

Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a gyerekek egészséges ellátására. A napi mozgás mellett figyelünk arra is, hogy mit eszünk, hiszen “azok vagyunk, amit megeszünk”. Saját egészségünkért többet tehetünk, mint bárki más.

Ebben a korban gyerekeink viszont nem tudják nekik mi a jó, csak azt ennék, ami számukra kedves…

Meg kell tanítanunk a helyes étkezési szokásokat. Az étkezés, mint téma,
egész napunkat áthatja, hiszen eljátsszuk, elénekeljük, megbeszéljük, miket is eszünk az adott napon így olyan ételekkel is megismertetjük őket, amelyet lehet, hogy eddig nem is kedvelt.

Az ember életkorát ki lehetne tágítani, ha nagy összhangban élnénk a természet növényeivel. Ezért is szeretnénk csak olyan ételeket tenni a gyerekek elé, amelyek természetes anyagokból készült. Mi készítjük a péksüteményeket reggelire, tízóraira és uzsonnára, melyek teljes kiőrlésű lisztet, tönköly búzát, rozst, árpát, és len magot tartalmaznak. Mellőzzük az adalékanyagokat, dúsított kész és félkész termékeket. A finomított cukor helyett barna cukrot vagy mézet használunk.

Törekszünk a napi optimális folyadékbevitelre, tisztított vizet vagy gyógyteát iszunk. Havi rendszerességgel 1 hétig frissen facsart gyümölcslevet, zöldséglevet készítünk a gyerekeknek.

Étkezés különlegességeink

A tehéntej oly sok gyereknél allergiás reakciókat vált ki így mi ezt teljesen kizárjuk az étkezésünkből. Helyette zab tejet, rizs tejet, mandulatejet használunk, ebből készítjük a különböző finomságainkat. A kenyeret és péksüteményeket mi magunk készítjük el. Sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, magokat csíráztatunk.
A glutént is próbáljuk minimálisra csökkenteni, zabpelyhet használunk nagyon sok étel elkészítésénél.

Tavasszal saját konyhakertet készítünk, ahol megcsodálhatják a növekvő zöldségeket.

Várjuk a különleges recepteket a szülőktől, mellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy gyermekeink minden nap élvezetes, tápanyagokban gazdag, természetes ételekkel találkozzanak az asztalukon.

Amit mi eszünk:

– zabpehely gyümölcsökkel
– zabpehely palacsinta: mazsolával, magokkal
– lenmag tallérok
– brokkoli tekercs

Close Menu