Bölcsink

2009. Június
Megnyitotta kapuit a Pipacstündér és Pipacsmanó családi napközi a 11. kerület Nagyida utcában. Gyönyörű környezetet teremtettünk a hozzánk beiratkozó gyerekek számára. Egy álom valósult meg ezzel, hisz sikerült olyan pedagógusokkal dolgoznom ezalatt a 6 év alatt, akik hivatástudata, gyerekszeretete, érdeklődése megegyezett azzal, amit képviselt az intézmény. Közel 100 gyerek mondhatja el, hogy 1-2 hónapig vagy akár 4 évig is büszke Pipacstündér és Pipacsmanó lehetett. Kezdetben csak bölcsis korosztályra specializálódtunk, de mivel a szülők megszerették azt a bánásmódot, vezetést, gondoskodást, amit mi nyújtottunk számukra, óvodás korra is hagyták gyermekeiket.
2009. Június
2013. Tavasz
Átköltöztünk a 12. kerületbe, a Kázmér út 60. szám alá, egy 300 négyzetméteres ingatlanba. Itt minden lehetőség adva volt, hogy egy olyan gyerekparadicsomot alakítsunk ki, ahol a gyerek és szülő egyaránt jól érzi magát.
2013. Tavasz
2013. Szeptember
2 bölcsis csoporttal indultunk. Bölcsiseink mosolya, nevetése, olykor sírása töltötte meg az új helyet. Óvodásaink pedig izgatottan fedezték fel az épület és környezete minden egyes zegzugát. Mi is nagyon élveztük. Rengeteg lehetőségünk nyílt arra, hogy a gyerekeket életkoruknak megfelelő módon fejleszthessük.
2013. Szeptember
2019/2020
Rengeteg új ötlettel és fejlesztésekkel vágunk bele a következő szezonba. Mindenkit szeretettel várunk!
2019/2020
2009
2013

Minden csoport rendelkezik saját csoportszobával, hatalmas az öltözőnk, kialakítottunk egy tornatermet, van külön ebédlőnk, és nyelvi szobánk. Ezen kívül csodálatos külső környezettel büszkélkedhetünk.

Maga a gyerekcentrum a Farkasvölgy legtetején található egy zsákutcában. A tiszta, egészséges levegő az, ami a legvonzóbb, és az autók zaja is elkerül minket. Átmenő forgalom nincs, hisz az utcát csak az a pár család használja, akik itt élnek. Így sokat tartózkodunk az utcán is. Sok a kiránduló, akik integetve haladnak el mellettünk. Gyönyörű erdőt találunk a szomszédságban, amit kirándulásra, piknikre, játékra és fotózásra is használunk.

Az épületet több szinten is kert veszi körül. Saját konyhakertünk van, amit magunk gondozunk. A fűszereket és gyógynövényeket, gyümölcsöket, zöldségeket, a mindennapi életünkben is felhasználjuk. Nagyanyáink bölcsessége, egészségünk megőrzése és védelme a cél.

A hátsó kerthez saját kicsi erdő is tartozik. Terveink között szerepel ezt a részt is bevonni a gyerekek játék terébe, ügyességi játékösvényt kialakítani. Addig is élvezzük a fák látványát és a fák között élő élővilágot. Erdei környezetünk lehetőséget biztosit arra, hogy a gyerekek megismerhessék az erdő élővilágát, és kialakuljon bennük egy természetbarát magatartás. A környezetbarát erdőjárás szabályainak megismerése, a megfigyelőképesség fejlesztése a célunk már kis bölcsis korban is.

Játszunk az állathangokkal is, hisz napi szinten halljuk jelenlétüket. Mókusok ugrándoznak a teraszon és a környező fákon, és rengeteg madarat, bogarat, csúszó-mászót figyelhetünk meg. Gyönyörű környezetünk lehetőséget biztosit arra, hogy a gyerekeknek saját igénye legyen minél több időt eltölteni a szabadban. Felfedezheti környezetében a szépet, mely később egy értéket képviselhet az életében. Sokszor a kinti játékidőt kincskereséssel kötjük össze, így sokat tanulhatnak a természettől. A 2015/2016-os évet csak bölcsis csoportokkal indítottuk. Jelenleg itt és ily módon működünk mi 🙂
Várva a további kalandvágyó csillogó szemű, vidám kis Pipacstündéreinket és Pipacsmanóinkat.

Close Menu